Tingholm Villa. Århus C. 

left

left

Tingholm Villa. Århus C. 
Ny første sal på eksisterende villa

Ombygning og tilbygning til en 1930ér villa ved botanisk have i Århus. Vi har valgt at etablere en tilbygning som en ekstra etage på huset. Huset har et grund plan på 95 m2, indeholdende de gængse rum. Vi valgte at udvide med en etage svarende til det eksisterende areal. Ved at videreføre facaden i to etagers højde, og derefter beklæde både det eksisterende hus og den ny tilføjelse med en cedertræsbeklædning opnår vi at huset i dag fremstår som et samlet hele.
Indretningen af huset er ganske konsekvent, idet hele stueplanet, hvor der tidligere var stue, køkken, badeværelse og værelser, nu er blevet indrettet til udelukkende at indeholde to badeværelser samt værelser. Førstesalen er disponeret som et stort opholdsrum, der via trappe og skorsten opfattes zoneopdelt, som køkken, spise, arbejds og opholdsrum. Dette har givet huset et samlingspunkt, et rum på 95m2, med lys fra alle verdenshjørner.