Ikast seminarium

left

left

Ikast seminarium 


nybygning – 3500m2

Et økologisk seminarium, et passiv hus, der klarer sig uden brug af konventionel ventilationsanlæg. Projektet blev vundet i indbudt konkurrence og taget i brug i år 2000, og har vist sig som et velfungerende hus, som er disponeret rundt om et uopvarmet atrium, som dels fugerer som samligssted for husets studerende men som samtidig er husets klimamæssige lunge. En bygning der var meget langt fremme med hensyn til reducering af energiforbrug, hvor der blev arbejdet med passiv ventilation, solskorstene, solcelleanlæg og regnvandsopsamlig. Som del af konceptudviklingen og ansvarlig for husets landskablige vinkel, både ude som inde, var Landsskabsarkitekt Kristine Jensen. Farvesætning er udført i samarbejde med Maja Lisa Engelhart.